Professionele boomverzorging

Q
Wat is het verschil tussen boomchirurg en boomverzorger?

Vroeger werden boomverzorgers boomchirurgen genoemd, zij voerden ook werkzaamheden uit geïnspireerd door werkzaamheden die chirurgen ook zouden uitvoeren op mensen. Tegenwoordig hebben we veel meer kennis van bomen en hoe deze onderhouden dienen te worden dat veel van de methodieken die door de boomchirurg werd gebruikt door de gehele industrie worden afgekeurd. Ons doel is het verzorgen van bomen, en niet het opereren van bomen.

Q
Wat is een European Tree Worker(ETW’er)

Een European Tree Worker is een boomverzorger die gecertificeerd is door de European Arboricultural Council. Dit is een vorm van kwaliteits garantie, omdat de ETW’er een opleiding moet volgen, en examens moet afleggen die alle facetten van de uitvoerende boomverzorging omvat. Dit certificaat moet elke 3 jaar hernieuwd worden. Dat wordt gedaan door voldoende betrekking te hebben bij vakgroepbijeenkomsten, cursussen en lezingen.

Q
Wat kan ik doen om voor mijn boom te zorgen?

Iedere boom is anders. Dat komt o.a. door variatie in standplaatsen, boomsoorten en leeftijd. Daarom is er meestal niet een ding wat u kunt doen om voor uw boom te zorgen. Prioriteit moet altijd zijn om de omgeving veilig te houden, maar daarbuiten is er veel mogelijk in verbetering van de stand- en groeiplaats. Dat zijn zowel dingen die u zelf kunt doen, als die u door ons kunt laten doen. Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk tegels te verwijderen en zoveel mogelijke ongeschikte grond te vervangen door geschikte grond.

Q
Hoe vaak moet ik mijn boom snoeien?

Als u wilt dat uw boom goed verzekerd is raden wij aan om eens in de drie jaar onderhoud er aan uit te laten voeren. Dat kan een VTA inspectie zijn, of een snoeibeurt. Mocht u willen dat de boom een bepaalt formaat behoud dan kan dat van eens per half jaar tot eens in de 7 jaar zijn. Neem vooral contact op om te vragen wat in uw situatie handig is, en wat wij daarin kunnen betekenen voor u.

Q
Help, mijn boom staat scheef! Wat nu?

Scheefstand bij bomen kan twee oorzaken hebben. De boom kan scheef zijn gegroeid, of scheef zijn gezakt. Beiden hebben hun kenmerken en er kan door een deskundige worden beoordeeld of de huidige scheefstand een gevolg is van scheefgroei of scheefzakking. Wij raden aan om een VTA inspectie uit te laten voeren, zodat eventuele schade als gevolg van de boom ook gedekt is.

Q
Wat gebeurt er als er schade plaatsvind tijdens onze werkzaamheden?

Bij boomverzorging verplaatsen we tonnen aan gewicht van meters hoog naar beneden. Dit doen wij altijd gecontroleerd, maar heeft wel zo zijn risico’s. Zo komt het bijvoorbeeld soms voor dat er een takje van een plant afbreekt. Wij hebben een bedrijfsaansprakelijkheid verzekering die schade veroorzaakt door Rooibos dekt tot 2.000.000 euro. Gelukkig hebben we hier nog nooit beroep op hoeven doen! Mocht u koste wat kost schade willen voorkomen? Dan is dat heel goed mogelijk, dat kan door middel van het werken met een kraan of afvangtechnieken.

Stel ons een vraag

Wij proberen zo snel mogelijk te reageren!

    en_GBEnglish