Professionele boomverzorging

Hoe mooi en belangrijk bomen ook zijn, ze brengen ook risico’s met zich mee. Zo hebben onverzorgde bomen regelmatig kans op takbreuk, windworp of het uitscheuren van een tak. Om dit te voorkomen is het verstandig om een gecertificeerd Boom Veiligheids Controleur en European Tree Worker naar uw bomen te laten kijken. Wij zijn in bezit van deze (en meer gerelateerde) certificaten.

BOOM INSPECTEREN

Wij kunnen een inspectie uitvoeren om de boom te beoordelen. Hierbij wordt er onder andere gelet op biologische gebreken of afwijkingen zoals de kwaliteit van het blad, de mate van groei en schimmels, om zo de conditie van de boom in beeld te brengen. Ook de mechanische gebreken of afwijkingen zoals holtes, ribben en de takstructuur worden bijgehouden, hiermee kunnen we een beeld krijgen van de structuur van de boom. Aan de hand van deze factoren bepalen we of de boom veilig is, en of er maatregelen getroffen moet worden. Deze maatregelen zou bijvoorbeeld snoeien kunnen zijn, maar soms is een kroonverankering ook nodig of. En in het geval dat deze acties de omgeving niet veilig genoeg stelt, kan er altijd worden gekeken naar zwaardere maatregelen of eventueel zelfs kap. Veelal hoeven er gelukkig geen zware maatregelen getroffen, en kan een heel simpele snoeibeurt een eventuele risicoverhoging wegnemen.

​Wilt u de conditie van uw boom in kaart brengen en advies hebben over hoe u uw boom het beste verzorgd? Neem dan vooral contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier.

Inspectie VTA Boom
Theme Image

Zorgen over uw boom?

Request us

  Name

  email

  What do you want to talk about

  Phone

  Bericht *


  Fields with * are mandatory

  en_GBEnglish