Professionele boomverzorging

Het snoeien van bomen is een belangrijk onderdeel van boombeheer. Iedereen kan wel een takje afknippen, maar het correct toepassen van de juist soort snoei is toch een hele kunst. Hier komt veel ervaring, specialistische kennis en goed materieel bij kijken. Door een boom deskundig te laten snoeien, krijgt u zekerheid over de veiligheid van de omgeving met behoud van de sierwaarde en de gezondheid van de boom.

 

Er zijn verschillende soorten snoeitechnieken die wij toe kunnen passen:

Onderhoudssnoei: Hierbij verwijderen we dood hout, gevaarlijke takken en takken die te dicht naar een gevel groeien.

Begeleidingssnoei: Dit wordt toegepast vlak na de aanplant. Dan snoeien we de boom zodanig dat deze optimaal groeit in verband met zijn omgeving.

Kroonreductie: Een kroonreductie wordt uitgevoerd als er overlast wordt ondervonden lichttekort, of als de boom structurele problemen heeft en de belasting op de stam of wortels verminderd moet worden.

Opkronen: Deze techniek wordt gebruikt om extra lichtinval onder de boom te creëren. Hier zitten soms echter wel risico’s aan gebonden doordat deze snoeiwijze vaak voor grote snoeiwonden zorgt.

Knotten & kandelaberen: Het knotten of kandelaberen van bomen gebeurt jaarlijks of meerjaarlijks en is niet een eenmalige ingreep. Tijdens deze snoei worden alle takken verwijderd. Als een boom geknot wordt, dan is er een enkele snoeiwond, ook wel knotpunt genoemd. Als een boom gekandelaberd wordt, dan zijn er meerdere knotpunten verdeeld over de kroon van de boom.

Fruitboom: Voor fruitbomen wordt er vaak een speciale snoei toegepast om de productie van het fruit te stimuleren. De exacte snoeivorm verschilt erg per fruitsoort en behoefte van de klant.

Maatwerk: Geen enkele boom is hetzelfde en iedere boomeigenaar heeft een andere visie. Daarom denken wij graag met u mee over welke snoeitechniek het meet geschikt is voor uw boom. Wij zullen met u zowel de huidige situatie bespreken als uw langetermijnvisie voor de boom.

 

Het snoeien van bomen vereist kennis over de groeiwijze van de boomsoort, reactie van verschillende soorten bomen op snoei en het juiste moment van snoei. Wij denken graag met u mee over de geschikte snoeitechniek voor uw boom en helpen u graag met het veiliger maken van uw omgeving met behoud van de gezondheid en sierwaarde van de boom.

Snoei Eik Schipluiden
Snoei Boom Rotterdam
Snoei eik Rotterdam
Snoei wilg kwintsheul
Snoei fruitboom Delfgauw

Offerte aanvragen

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch