Professionele boomverzorging

Bomen leveren onwijs veel voordelen op voor hun omgeving. Dit wordt ook wel beschreven als ecosysteemdiensten. Hieronder vallen o.a. verkoeling, CO2 opslag, waterzuivering, wateropslag en biodiversiteit. Dan hebben we het nog niet eens over de positieve effecten op de mens!

WIJ WILLEN EEN BOOM, WAT NU?

Het is dus altijd een goed idee om een boom aan te planten, maar wat voor boom past er bij uw tuin en belangen? Hier zijn de stappen die wij ondernemen bij de voorbereiding en uitvoeren van de aanplant.

 1. Juiste boomsoort: De keuze van de juiste boomsoort is essentieel voor boombehoud, wij helpen u dan ook graag met dit proces. Wij nemen met u door wat u wilt van uw boom op korte en lange termijn, beoordelen de standplaats en komen met eventuele suggesties voor geschikte boomsoorten met oog voor uw belangen en de groeiplaats. Indien nodig kunnen wij de boom uitzoeken op de kwekerij om ervoor te zorgen dat u krijgt wat u wilt.

 

 1. Voorbereiding groeiplaats: De kans op aanslaan van de boom is erg afhankelijk van de kwaliteit van de groeiplaats. Zo spelen voeding, watervoorziening, luchtvoorziening en voldoende doorwortelbare grond een essentiële rol in de overleving van uw boom. Wij kunnen de groeiplaats die u voor ogen heeft beoordelen en kijken wat er voor verbetering mogelijk is om uw boom de beste kans te geven.

 

 1. Uitvoering: Als alle voorbereidingen getroffen zijn kan de uitvoering beginnen. Indien nodig kunnen wij de bomen met de hand, een shovel of zelfs een kraan op hun locatie krijgen. Geen boom is te groot voor ons. Wij brengen verankering aan, dit kan zowel bovengrond, als ondergronds. Zo blijft de boom goed staan.

 

 1. Nazorg: Als de boom staat is nog niet al het werk verricht. Wij adviseren u over het watergeven en het verzorgen van de boom in de jaren na aanplant. Afhankelijk van de standplaats is het verstandig om 3 jaar na aanplant een lichte snoei uit voeren om de groei te sturen, en in te spelen op lange termijn behoud van de boom.
Verplanten Bomen Rijswijk

Offerte aanvragen

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch