Professionele boomverzorging

Boom valt op woning in Schiedam

Op 15 september 2023, omstreeks 14:00 uur, werd de rustige buurt van Schiedam opgeschrikt door een angstaanjagend incident. Een machtige eikenboom, die al decennialang de straat sierde, stortte plotseling neer op een huis aan de Molenstraat, nummer 22.

De impact: schade en schrik

De kracht van de val was verwoestend. Het dak van het huis werd ernstig beschadigd en ramen werden verbrijzeld door de neerstortende takken. Gelukkig waren er geen mensen binnen op het moment van het ongeluk, maar de emotionele schok en materiële schade waren aanzienlijk.

Gemeenschapssteun en herstel

Binnen enkele minuten snelden buren toe om te helpen, terwijl de hulpdiensten werden gebeld. Samen werkten ze aan het opruimen van de brokstukken en het ondersteunen van de getroffenen. De lokale autoriteiten startten een onderzoek om de oorzaak van de boomval te achterhalen en verdere incidenten te voorkomen.

Veiligheid en bewustzijn

Dit tragische voorval benadrukt het belang van regelmatig onderhoud van bomen, vooral in de buurt van bewoonde gebieden. Het controleren op zwakke plekken, rot of andere potentiële gevaren kan helpen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Een herinnering aan voorzichtigheid

Het voorval waarbij een boom op een huis viel in Schiedam herinnert ons eraan dat de natuur krachtig en onvoorspelbaar kan zijn. Laten we deze gebeurtenis aangrijpen als een herinnering om voorzichtig te zijn en proactief te handelen om de veiligheid van onze gemeenschappen te waarborgen.

boom kappen rooibos

Om de kans te verkleinen dat een boom omvalt tijdens een storm, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen:

 1. Regelmatig Onderhoud: Zorg voor regelmatig onderhoud van de boom, inclusief het controleren op zwakke plekken, rot en ziekten. Verwijder dode takken en snoei indien nodig om de boom gezond en stabiel te houden.

 2. Verwijder Risicovolle Bomen: Als een boom al tekenen van structurele problemen vertoont of te dicht bij gebouwen staat, overweeg dan om deze te laten verwijderen door een professionele boomverzorger.

 3. Boomverankering: Voor grote bomen kan boomverankering een optie zijn. Dit houdt in dat stalen kabels of banden worden gebruikt om de boom steviger te verankeren aan de grond, waardoor de kans op omvallen wordt verminderd.

 4. Juiste Planting: Plant bomen op een geschikte afstand van gebouwen en andere structuren, rekening houdend met hun volwassen grootte en wortelsysteem.

 5. Stormbestendige Soorten: Kies bij het planten van nieuwe bomen voor soorten die bekend staan om hun weerstand tegen harde wind en stormen.

 6. Monitoring van Weersvoorspellingen: Houd het weerbericht in de gaten en neem voorzorgsmaatregelen als er een storm wordt verwacht. Vermijd bijvoorbeeld parkeren onder bomen tijdens stormachtig weer.

 7. Boom kappen. In een aantal gevallen kan het zo zijn dat de boom zo slecht is dat de enige oplossing boomkap is.
  Laat regelmatig een professional uw bomen controleren.

 
Rooibos Boomverzorging te Delft haar werkgebied omvat ook Schiedam.

 

Vraag vandaag een offerte of advies aan.

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch