Professionele boomverzorging

De bijzondere relatie van Leiden met bomen

Leiden heeft zeker iets bijzonders met bomen! De stad heeft een lange en rijke historie met bomen en er zijn dan ook diverse unieke aspecten te vinden:

1. Oude bomen: Leiden herbergt een aantal opmerkelijke oude bomen, waaronder:

 • De Plataan op de Houtmarkt: Deze imposante plataan stamt uit 1656 en is daarmee de oudste boom van Leiden.

 • De Burchtboom: Deze lindeboom staat op de Burcht van Leiden en zou al meer dan 400 jaar oud zijn.

 • De Professorenehof: Deze binnentuin van de Universiteit Leiden bevat diverse eeuwenoude bomen, waaronder een lindeboom uit 1590.

2. Boomrijke wijken: Leiden heeft diverse wijken die bekend staan om hun rijke groen en prachtige bomen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • De Boomgaard: Deze wijk is vernoemd naar de boomgaard die hier vroeger lag en heeft nog steeds een sfeervolle, groene uitstraling.
 • Het Rapenburg: Deze grachtgordel is omzoomd door bomen en biedt prachtige uitzichten.
 • De Leidsewallen: De singels rondom de Leidse binnenstad zijn begroeid met talloze bomen en bieden een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen.

3. Bijzondere bomencollecties: Leiden heeft diverse botanische tuinen en parken met bijzondere bomencollecties:

 • Hortus Botanicus:De Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en herbergt een unieke collectie van meer dan 7000 plantensoorten, waaronder bomen uit alle hoeken van de wereld.
  Afbeelding van Hortus Botanicus Leiden
 • Arboretum Trompenburg:Dit arboretum in Benthuizen, net buiten Leiden, heeft een collectie van meer dan 300 verschillende bomen- en struikensoorten.
  Afbeelding van Arboretum Trompenburg Leiden
 • Landgoed Oud-Poelgeest:Dit landgoed heeft een fraai park met eeuwenoude bomen, waaronder een aantal zeldzame exemplaren.
  Afbeelding van Landgoed OudPoelgeest Leiden

4. Bomen in de Leidse cultuur: Bomen spelen ook een belangrijke rol in de cultuur van Leiden. Zo is er de jaarlijkse Bomenwandeling, waarbij mensen langs bijzondere bomen in de stad wandelen, en staat de boomstronk centraal in het wapen van Leiden.

Leiden is een stad met een unieke band met bomen. De stad herbergt oude bomen, bijzondere bomencollecties en bomen die een belangrijke rol spelen in de cultuur. Of je nu van wandelen houdt, van botanica of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, in Leiden vind je altijd een bijzondere boom om te bewonderen.

Een boom kappen in Leiden

Soms is het echter ook noodzakelijk dat er een boom moet worden gekapt. Het kappen van een boom is een zaak voor professionals. Vraag vandaag nog een offerte aan.

 

Offerte aanvragen voor het kappen van een boom

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch