Professionele boomverzorging

Bomen inspecteren door Rooibos in de regio

Het is belangrijk om te onthouden dat bomen levende wezens zijn en dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben om gezond en veilig te blijven. Door bomen periodiek te inspecteren, kunt u potentiële problemen identificeren en oplossen voordat ze ernstige schade veroorzaken. Bomen inspecteren in de regio Voorschoten is één van onze belangrijke taken.

Factoren die bepalen of we voor een inspectie de boom in moeten klimmen.

 • De grootte en structuur van de boom: Bij grote bomen met complexe structuren is het vaak nodig om te klimmen om alle delen van de boom goed te kunnen inspecteren.
 • De locatie van de te inspecteren onderdelen: Als de te inspecteren onderdelen zich hoog in de boom bevinden, kan klimmen de enige manier zijn om ze te bereiken.
 • De zichtbaarheid: Als de bladeren of andere begroeiing het zicht op de te inspecteren onderdelen belemmeren, kan klimmen de enige manier zijn om een goede inspectie uit te voeren.
 • De tekenen van problemen: Als er tekenen van problemen zijn die waarneembaar zijn vanaf de grond, zoals dode takken of scheuren in de stam, is het mogelijk dat klimmen niet nodig is.

Alternatieven voor het beklimmen van bomen

 • Gebruik van apparatuur: Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die boomverzorgers kunnen gebruiken om bomen te inspecteren zonder te klimmen, zoals:
  • Verrekijkers: Met verrekijkers kunnen boomverzorgers details van de boom bekijken die vanaf de grond niet zichtbaar zijn.
  • Endoscopen: Endoscopen zijn kleine camera’s die in gaten en scheuren in de boom kunnen worden gestoken om de binnenkant van de boom te inspecteren.
  • Grondradar: Grondradar kan worden gebruikt om de wortels van bomen te inspecteren op schade of rot.
 • Infraroodtechnologie: Infraroodtechnologie kan worden gebruikt om tekenen van stress of ziekte in bomen te detecteren.

Conclusie:

Of wij een boom moet beklimmen om hem te inspecteren, hangt af van een aantal factoren. In sommige gevallen is klimmen de enige manier om een goede inspectie uit te voeren. Er zijn echter ook verschillende hulpmiddelen en technologieën beschikbaar die wij kunnen gebruiken om bomen te inspecteren zonder te klimmen.

Het is belangrijk om gebruik te maken van onze expertise om uw bomen te inspecteren. Wij kunnen de beste manier bepalen om uw bomen te inspecteren op basis van hun grootte, structuur, locatie en de tekenen van problemen die u waarneemt.


Offerte aanvragen voor het inspecteren van een boom

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch