Professionele boomverzorging

Bomen inspecteren door Rooibos in de regio

Het is belangrijk om te onthouden dat bomen levende wezens zijn en dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben om gezond en veilig te blijven. Door bomen periodiek te inspecteren, kunt u potentiële problemen identificeren en oplossen voordat ze ernstige schade veroorzaken. Bomen inspecteren in de regio Leidschendam-Voorburg is één van onze belangrijke taken.

De meest voorkomende boomziekten in Nederland zijn:

Iepenziekte:

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die de vaatstelsels van de iep aantast. De symptomen zijn verwelking van bladeren, vertakkingsterfte en uiteindelijk sterfte van de boom. Er is geen remedie voor iepenziekte en de beste manier om de verspreiding ervan te voorkomen is door zieke bomen te verwijderen en te vernietigen.

Essentaksterfte: 

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die de bladeren van essen aantast. De symptomen zijn bruine vlekken op de bladeren, die uiteindelijk afsterven en afvallen. De schimmel kan ook takken en stammen aantasten, wat kan leiden tot sterfte van de boom. Er is geen remedie voor essentaksterfte, maar de ziekte kan worden beheerst door besmette bomen te snoeien en aangetaste bladeren en takken op te ruimen.

Kastanjebloedingsziekte: 

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die de bast van kastanjebomen aantast. De symptomen zijn bloedingen uit de bast, scheuren in de bast en uiteindelijk sterfte van de boom. Er is geen remedie voor kastanjebloedingsziekte en de beste manier om de verspreiding ervan te voorkomen is door zieke bomen te verwijderen en te vernietigen.

Bacterievuur: 

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die bloemen, bladeren en vruchten van fruitbomen en sierbomen aantast. De symptomen zijn bruine vlekken op bladeren en vruchten, verwelking van bladeren en sterfte van bloemen. Bacterievuur kan ook takken en stammen aantasten, wat kan leiden tot sterfte van de boom. Er is geen remedie voor bacterievuur, maar de ziekte kan worden beheerst door besmette planten te verwijderen en aangetaste bladeren, vruchten en takken op te ruimen.

Schimmels: 

Er zijn veel verschillende schimmels die bomen kunnen aantasten. Symptomen van schimmelinfecties kunnen zijn vlekken op bladeren, verwelking van bladeren, taksterfte en sterfte van bomen. De beste manier om schimmelinfecties te voorkomen is door bomen gezond te houden en vochtstress te vermijden. Besmette bomen kunnen worden behandeld met fungiciden.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende boomziekten in Nederland. Het is belangrijk om uw bomen op te letten voor tekenen van ziekte en om snel actie te ondernemen als u een probleem vermoedt. Vraagt u bij twijfel vandaag nog een offerte aan.


Offerte aanvragen voor het inspecteren van een boom

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *

  Waar wilt u het over hebben

  Uw telefoonnummer *

  Bericht *


  Velden met * zijn verplicht

  nl_NLDutch